Seventh Grade Students’ Misconceptions about Animals’ Reproduction, Growth and Development and Their Likely Resources

Authors

  • Mehmet MURAT
  • Sedat KANADLI
  • Ali ÜNİŞEN

Keywords:

Misconception, Structural Communication Grid, Animals’ Reproduction, Growth, Development

Abstract

Bu çalışmanın amacı, 7. Sınıf öğrencilerinin hayvanların üremeleri, büyümeleri ve gelişmeleri konusundaki kavram yanılgılarını, bu yanılgıların sebeplerini ve olası kaynaklarını belirlemektir.
Araştırmaya 89 yedinci sınıf öğrencisi katılmıştır. Veriler iki aşamada toplanmıştır. Birinci aşamada araştırmacının kendisi tarafından geliştirilen kavram yanılgıları teşhis testi kullanılmıştır.
İkinci aşamada ise bu teste verdikleri cevapların nedenlerini tespit etmek için seçilen 20 öğrenciyle yarı yapılandırılmış görüşme yapılmıştır. Toplanan verilerin analizi sonucunda 7. Sınıf
öğrencilerinin hayvanların yumurta ile/doğurarak çoğalma, yavru gelişiminin yeri, yavru bakımı, yavrularını sütle besleme ve başkalaşım özelliği ile ilgili çeşitli kavram yanılgılarının olduğu tespit edilmiştir. Öğrencilerin küçük hayvanların yumurta ile çoğaldıkları, sadece karada yaşayan memelilerin doğurarak çoğalacağı, yavrusu az olan canlıların yavrularına bakacağı gibi kavram yanılgılarına sahip oldukları ve bu kavram yanılgılarının gözlemler ve medyadan kaynaklandığı belirlenmiştir.

Downloads

Download data is not yet available.

Downloads

Published

2011-03-15

Issue

Section

Articles

Similar Articles

1-10 of 173

You may also start an advanced similarity search for this article.

Most read articles by the same author(s)